Stoffer

Stoffer på klaverbænk

Stoffer splatter ud


Mød Stoffer! Han flyttede ind hos os for godt 4 år siden som lillebitte, nervøs killing. Siden da har han udviklet sig til en 5-6 kg tung, kæmpestor og stærk – og stadig ret nervøs hankat.

Stoffer er min kat. Eller jeg er hans menneske. Jeg ved ikke helt, hvad der er mest rigtigt at sige – men han har i hvert fald tydeligt udvalgt sig mig fra første dag, mens Fie (som I skal møde i næste indlæg) har valgt Andreas. Jara (vores tredje kat) er vist nogenlunde lige vild med os begge to 😉

stoffer-i-vindueskarm-4_fav_red

Stoffer sover i min fodende af sengen om natten. Som killing sov han på min mave eller halvt oven på mit ansigt. Det er han heldigvis stoppet med – ellers kunne jeg nok ikke trække vejret 😉 Han “snakker” med mig i løbet af dagen med utroligt mange miav-lyde, og han er temmelig besidderisk i forhold til mig. Han er ikke voldsomt begejstret for, når jeg kæler de 2 andre katte – og han kan finde på at komme hen og skubbe dem væk, hvis det bliver for meget for ham. Eller også sidder han bare på afstand og kigger bebrejdende på mig, med et blik, der fortæller, hvor forrådt og svigtet han føler sig 😉

Hvis du skulle være i tvivl, er jeg typen, der tillægger vores katte utroligt mange menneskelige følelser, egenskaber og motiver 😉

Da vi fik Stoffer var han som sagt meget nervøs. Og meget, meget lille. Hans første bedrift var at kravle ind gennem en mikroskopisk sprække i vores gamle køkken, som førte ind under køkkenskabene. Her kunne han gemme sig for os og den onde, nye verden, han var landet i. Han kunne så desværre ikke finde ud af at kravle ud igen. Heller ikke selvom vi lokkede med laks og alt muligt. Så det endte med, at Andreas måtte afmontere fodlister og hele pivtøjet for at få kræet ud. Efterfølgende blev hullet sømmet godt og grundigt til.

Se lige, hvor lille han var:

Stoffer som killing

Stoffer som killing

Aaawww… 😉

Stoffer var også temmelig aggressiv som killing. Vi har en teori om, at vi måske fik ham taget fra moderen 1 uge for tidligt. Vi var ikke på daværende tidspunkt klar over, hvor meget det kunne betyde for en kats udvikling. Havde vi vidst det, havde vi aldrig sagt ja til at få ham så tidligt. Men han var ekstremt nervøs og ville hele tiden slås og rive i os og i alt andet. Han var meget hævngerrig og lagde sig på lur for at springe på os, hvis vi fx havde skældt ham ud.

Derudover var han ekstremt kræsen og nægtede at røre sit tørfoder de første par uger. Vi var til sidst så nervøse for hans overlevelse, at vi begyndte at give ham tun og laks, som var det eneste, han ville have. Ret dumt – for så gad han slet ikke tørfoderet.

Stoffer som killing

Vi fik Stoffer gennem Den Blå Avis, hvor en privat familie annoncerede, at de havde killinger til salg. I husstanden var der 2 hunde, 2 katte (der begge havde fået et kuld killinger med en måneds mellemrum), 3 teenagebørn, 2 heste og vist også nogle kaniner. Teenagebørnene havde hele tiden venner med hjemme, og det var virkelig et festligt, hjertevamt og sjovt hjem. Men måske også lidt stressende for en lille, nervøs killing. Vi tror, at det har påvirket Stoffer meget. Og det tog ham tid at falde til og blive rolig hjemme os os.

I dag er Stoffer en glad, tryg og rolig kat – dog stadig frygtsom og lidt bange for sin egen skygge. Han slår og river ikke længere, og hævngerrigheden er også forsvundet. Han er ekstremt kælen og spinder sommetider så højt, at man nærmest ikke kan sove om natten. Stoffer er vanedyr med stort V og kan bedst lide, når alt er, som det plejer. Det samme tørfoder på det samme tidspunkt hver dag, samme rutiner osv. Man skal helst ikke ændre for meget på tingene og slet ikke tænke på at skifte hans tørfoder ud. Så går han i protest. Hvilket fx betyder, at han bliver forstoppet og lægger sig til at dø, fordi han har ondt i mavsen.

Drama queen…

cropped-Stoffer_test-af-nyt-kamera-4-1.jpg

Stoffer har 2 ting her i verden, som han elsker højere end livet selv: kattemalt og så at blive børstet. Han går helt i selvsving, når der bliver serveret kattemalt hver aften, og er klar til at pande både Fie og Jara ned, hvis de står i vejen for ham. Derudover er han altså tosset med at blive børset og kan ofte finde på at stille sig op og miave ud for det køkkenskab, hvor børsten og “furminatoren” bliver opbevaret. Når man så finder dem frem, danser han rundt, spinder og gnider sig op ad vores ben af bar begejstring.

Vi bruger denne kattemalt og disse 2 børster (adlinks).

  • Trixie kattemalt (vores kattes favoritmærke)
  • Kartebørste (genial til katte, der fælder meget. Den tager virkelig godt fat i pelsen)
  • Furminator (går lige niveauet dybere end kartebørsten. Kan bruges 1 gang om ugen eller hver anden uge på katte med meget tyk pels)

Stoffer leger

Stoffer har været igennem 3 store “traumer” i sit liv:

  • Da vi fik Fie
  • Da vi fik Jara
  • Da han havde katteinfluenza

Det sidste traume var nok det værste – og kunne have fået en fatal udgang for ham. De her emner vil jeg komme ind på i senere indlæg her på bloggen: “introduktion af nye katte i hjemmet” og “katteinfluenza”. Jeg vil også skrive noget om “forstoppelse hos katte”, hvilket Stoffer som sagt har lidt af et par gange. Stoffer har stor glæde af feromon-sprayen Feliway, som jeg også vil skrive noget om på et tidspunkt.

Og nå ja, så ligger Stoffer altid liiiige på kanten til at være overvægtig (hvem kender ikke til det?), og vi har derfor måttet iværksætte en del tiltag for at aktivere ham og begrænse hans indtag af mad. Mere om det også i et senere indlæg.

Her til sidst lidt billed-spam med Stoffer 🙂

Stoffer på klaverbænk

Stoffer som killing

Stoffer som killing

Stoffer


Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Det koster selvfølgelig ikke dig noget at klikke på links’ene. Indtægterne hjælper til at finansiere den tid og de ressourcer, jeg lægger i mit arbejde som blogger.

One comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *