Fie

Fie

Hej Fie


Mød Fie! Vores smukke, fine, sorte hunkat på 3 år.

Fie er klassens søde og pæne pige. I kender godt typen, ikke? Hende der sidder fint på sin plads hver morgen kl. 8 med alle bøgerne slået op og lektierne i orden. Ikke ét hår sidder skævt, og æblet til læreren er helt blankpudset.

Sådan er Fie.

Fie i tønde

Når man har en små-neurotisk hankat som Stoffer og en overivrig abbbyssinier på speed som Jara (som I skal møde i næste indlæg) – så lærer man virkelig at sætte pris på en kat som Fie. Sød, føjelig, tager vare på sig selv, bliver aldrig (7-9-13!) syg eller forstoppet, regulerer sin vægt perfekt.

Og, nå ja, så er hun en toptrænet dræber i Klasse A! I skulle se hende snige sig ind på et bytte, og så 1-2-3 har hun fat i struben (på legetøjsmusen eller edderkoppen). Hun er som en ninja. En meget nuttet og kælen ninja. Sommetider er hun ved at give mig et hjertestop, hvis jeg sidder og leger med en af de 2 andre katte, der planløst springer rundt efter en snor. Lige pludselig, ud af det blå, springer Fie frem, helt uden en lyd, men med 320 km/t og spæner afsted med snoren. Hun elsker at ligge på lur og kan bruge timer og dage på at planlægge det perfekte angreb.

Fie under dyne

Lille ninja-Fie! Det er klart hende, jeg sætter min lid til, når der skal fanges edderkopper og andet kravl herhjemme. Eneste problem er så, at hun godt kan lide at lege med sit bytte – gnaske lidt på edderkoppen, lade den løbe lidt forvirret rundt, gnaske lidt mere… Mens jeg sidder med fødderne oppe under mig på stolen og bider negle.

Okay, nu sagde jeg, at Fie er meget føjelig. Men her på det seneste er hun faktisk blevet ret strid til at tigge. Hun elsker de små godbidder fra Whiskas – nærmere bestemt elsker hun at jagte dem, hvis man smider dem henover gulvet. Lidt en udfordring, fordi Jara også elsker det, og de 2 damer kan ikke helt blive enige om, hvem der skal have godbidden.

Fie på kadser

Virkelig mange gange i løbet af dagen stiller Fie sig op foran os og miaver højlydt og meget indigneret. Hun er nærmest absurd vedholdende og bliver ved i hele og halve timer, indtil man giver efter og kaster en godbid til hende. Andreas har lært Fie at danse på bagbenene for at få godbidder, så hun tripper også rundt og danser, imens hun miaver. Og hendes miav bliver mere og mere fornærmet. Indtil hun til sidst bare sætter sig og stirrer vedvarende på én uden at blinke. Det er også ret creepy…

Ligesom med Stoffer fik vi Fie gennem Den Blå Avis. Hun var en mikroskopisk lille killing, men med al den selvtillid og rolige indstilling til verden, man kunne forestille sig. Hun indtog vores lejlighed med ophøjet ro – og accepterede også den neurotiske hankat, der luskede rundt og så på hende, som om hun var pest i personificeret form.

Se lige, hvor lille hun var:

Første billede af Fie

Nuuuh!!

Fie er Andreas kat/Andreas er Fies menneske. Hun er den mest hengivne kat, der findes, tror jeg. Hun sover i Andreas’ fodende hver nat. Når han er gået i seng, tripper hun op i sengen, strækker sig og gaber – og lægger sig så mellem hans knæ, hvor hun bliver liggende og sover hele natten. Hun kigger gnavent op om morgenen, når vækkeuret ringer, og gør sig tung, så han ikke skal stå op og vække hende. Hvis Andreas en sjælden gang er på kursus og ikke sover hjemme, vandrer hun fortvivlet rundt hele aftenen og leder efter ham.

Fie og Andreas

Fie sover

Lukker Andreas en dør i lejligheden (fx for at gå i bad), sidder hun ude foran døren og græder hjerteskærende, mens hun kradser på døren. Jeg kan gemme mig bag alle de døre, jeg vil, uden at det rører hende. Fie finder sig i alt fra Andreas’ side. Han må tage hende op, børste hende, tjekke hendes tænder osv. Prøver jeg på det samme, forvandler hun sig til en sjælden art gelé, som glider ud mellem hænderne på mig. Hun er nærmest umulig at holde fast.

Vi har aldrig oplevet, at Fie har bidt, kradset eller noget andet. Én enkelt gang har hun hvæset af Stoffer – fordi han prøvede at snuppe et stykke roastbeef fra hende, som hun havde tiltusket sig ved aftenbordet. Men ellers er hun ekstremt fredelig.

Fie under sofa

Hun er nok desværre også lidt under-kat herhjemme. Mellem en stor bølle som Stoffer og en bestemt og nådesløs (og også ret forvirret) dronning som Jara, kan det godt være lidt svært at være en fredelig lille hunkat indimellem. Heldigvis har Jara indført en form for “girl power-sammenhold” herhjemme, hvor hun forsvarer Fie, når Stoffer prøver at overfalde hende. Hvilket han gør ret tit. Og Stoffer er skidebange for Jara, så hun er en god bodyguard 😉

Fie og Stoffer

Jara og Fie leger som regel ret godt sammen og bruger store dele af dagen på deres yndlingsleg: at jagte hinanden. Først kommer Fie spænende i fuld fart med Jara i hælene. Og et par sekunder efter er det Jara, der kommer spænende med Fie i hælene.

Fie brugte 2 af sine 9 liv inden for den første måned, vi havde hende. Hun faldt ned fra altanen i vores gamle lejligehed, trods alle vores forsøg på at kattesikre den. Heldigvis klarede hun den uden varige mén. Mere om det i et senere indlæg. Hun fik også en aften presset sig ind under et skab og fik hovedet i klemme, så hun lå og rallede og kaldte desperat på hjælp. Vi fik hende heldigvis fri igen. Hun er simpelthen så nysgerrig, at hun bare må udforske alle steder – også selvom det indimellem kan bringe hende i problemer.

Fie og Jara drikker vand

Så elsker Fie i øvrigt også rindende vand. Efter at hun opdagede vandhanen på badeværelset, har hun stort set nægtet at slubre vand i sig fra en almindelig vandskål. Efter et par år, hvor vi rendte for at tænde og slukke vandet for hende i tide og utide, besluttede vi at investere i en drikkefontæne. Især fordi Jara også havde lært at bruge vandhanen – så de to damer lavede nærmest ikke andet end at stå i kø til håndvasken.

Drikkefontænen var en stor aflastning – både af vores tid og (ikke mindst) vores vandregning. Vi har denne drikkefontæne: Drinkwell drikkefontæne. Alle vores 3 katte er meget glade for den.

Drikkefontæne

Fie er meget opfindsom og stædig og skal nok finde ud af at nå håndvasken – også selvom hun må sno sig 😉

Fie drikker vand

Borset fra det, så er hun generelt verdens mest elegante og fine kat – og helt vildt kælen. Vi kan ikke altid blive helt enige om, om hun mest ligner en ugle eller en drage. På en god dag kan hun også ligne en badass mafioso.

Nyd lidt billedspam af Fie her til sidst:

Fie på radiator

Fie dragekat

Fie på sengen Fie

Fie kælen

Fie

Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Det koster selvfølgelig ikke dig noget at klikke på links’ene. Indtægterne hjælper til at finansiere den tid og de ressourcer, jeg lægger i mit arbejde som blogger.

2 comments

  • Supersmuk og charmerende kat ♥
    Godt tip i øvrigt mht. drikkefontænen – kan være vi skal investere i den på et tidspunkt (selvom vi nogenlunde kan holde vores ene kats trang til rindende vand på et nogenlunde niveau).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *