Gæstekat: Mons

Mons

Mød bloggens nye gæstekat: Mons! Mons er mine svigerforældres 15 år gamle hankat.

Er han ikke skøn?

Mons

Jeg tænkte, at det kunne være sjovt at møde nogle flere katte her på bloggen end vores egne 3 darlings. Mons er udekat og kan derfor illustrere et andet katteliv end det, vi har med vores indekatte. Han er også en gammel kat efterhånden og kan derfor give anledning til at snakke lidt om pleje af ældre katte. Og så har Mons en sjov historie, som gerne vil fortælles.

Mons’ historie

Mons tilhørte oprindelige nogle gamle naboer til svigerforældrene, men som nogle katte gør, valgte han at flytte hen til nogle nye ejere. Han var blevet passet af mine svigerforældre i en ferie, og han syntes åbenbart, der var så fedt at være, at han besluttede sig for at flytte hjem til dem. Og der har han så boet lige siden. Hans tidligere ejere havde vist alligevel ikke så meget tid til ham og skulle desuden (så vidt jeg husker) flytte fra kvarteret, så de var okay med, at Mons flyttede hjemmefra.

Mons er omkring 15 år i dag. Han er altså en ældre herre. Jeg har kendt Mons i godt 8 år (faktisk kom vi ind i familien nogenlunde på samme tid), og i den tid er han gået fra at være en temmelig reserveret, lidt nervøs og smågnaven kat til at være en ren hyggetrold. Han kommer hen og vil kæles, hver gang vi er der; han tolererer fint vores lille nevø og niece. Og katteejerne rapporterer, at han nærmest er umættelig i forhold til at blive kælet. Sover i sengen, følger efter dem, kalder på dem, når han ikke kan finde dem. Han vækker dem ligefrem om natten – ikke for at blive lukket ud, som han tidligere bare ville, men for at blive kælet. Det har efter sigende nået et niveau, hvor de må lukke ham inde i stuen om natten for at få lov til at sove i fred.

En kat er altså ikke bare en kat. Det er et lille væsen, der udvikler sig gennem livet, og som stadig kan overraske sine mennesker efter flere år.

Mons

Mons – en social kat

Mons er en stor stærk hankat, som har været i en slåskamp eller tre gennem sit lange liv. Han er meget territorial og tolererer helst ikke andre katte på sit territorium. Med en enkelt undtagelse. Hvis der er tale om en kat, som ikke har det godt, og som trænger til lidt pleje. Så må den gerne være der. Så bliver den næsten slæbt med hjem – næsten om om Mons ved, at hans ejere vil tage sig godt af hans forsømte ven.

Mons

Mons – en udekat

Mons er en udekat – eller altså: han er ude, når han har lyst, og inde, når han har lyst. Her i vinteren – især under frost – trækker udeklimaet ikke helt så meget. Men ellers trisser han gladeligt rundt og udforsker verden udenfor.

Indimellem kommer han hjem og har fået nogle tæsk i en slåskamp med en rotte, en anden kat – eller hvem der nu har været provokerende. Så må han en tur til dyrlægen, hvilket bestemt ikke passer ham!

Mons

Mons og flytning

Mine svigerforældre er for nylig flyttet fra deres gamle hus til et nyt sted. Det er selvfølgelig en udfordring, når man har en udekat. Ikke mindst en ældre kat, som har boet det samme sted hele sit liv.

Svigerforældrene gjorde noget smart i forbindelse med flytningen af Mons. Et stykke tid op til flytningen gemte de grus fra hans kattebakke. Inden de lukkede Mons ud i haven i det nye hus, strøede de hans kattegrus ud langs med hele hækken. På den måde kunne katten genkende sin egen duft og dermed identificere sit territorium. Han er faldet overraskende hurtigt til i det nye hus og den nye have, og han har ikke prøvet at stikke af hjem til sit gamle territorium, som man hører, at nogle katte gør i forbindelse med flytning. Så tricket har ikke været helt skævt.

Mons – en gammel kat

Mons er som sagt oppe i årene, og man kan godt mærke, at han er blevet noget mere rolig i den tid, jeg har kendt ham – måske lidt langsommere og mindre udsøgende. Man skal dog ikke tage fejl: i en slåskamp skal han nok stadig komme ud som sejrherren. Han er ikke blevet helt svagelig. Han sparer bare lidt på kræfterne i det daglige 🙂

Vi håber, at Mons vil husere hos svigerforældrene så længe, som overhovedet muligt! Han er jo slet ikke til at undvære. Og måske får vi lov til at høre mere om ham her på bloggen også?

Mons

Hvis du kender en kat, som har lyst til også at være gæstekat, så smid en kommentar!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *