Nemt DIY legetøj til din kat

DIY kattelegetøj

At underholde og stimulere 3 indekatte kræver en lille indsats indimellem. Meget af tiden underholder de sig med at jagte hinanden og ellers tulle rundt, højt og lavt i lejligheden, og udforske ting. Eller spise mine potteplanter (grrr…).

Jeg har skrevet lidt om kattelegetøj og aktivering af indekatte før. I dag skal det handle om et stykke legetøj, du nemt kan lave til din kat ud af en æske, fx fra papirlommetørklæder, og toiletruller.

DIY kattelegetøj

Vi fik idéen fra et opslag på Pinterest, og vi var lidt spændte på, om det nu også ville fungere i det virkelig liv. Men det gør det altså.

DIY kattelegetøj

 


Du skal bruge:

  • 1 papæske – fx fra en æske Kleenex
  • 15 toiletruller
  • Lim
  • Godbidder

Klip toppen af papæsken. Klip/skær evt. lidt af toiletrullerne, så de har forskellige højder. Det skal være realistisk for katten at få poten ned og fiske en godbid op.

Så er det ellers bare at lime toiletrullerne fast nede i papæsken og lade det tørre.

Dump din kats yndlingsgodbidder ned i rørene, og lad dem fiske dem op.

DIY kattelegetøj

Kattenes dom:

Stoffer rører ikke godbidder, så han har ingen interesse i et stykke legetøj som dette. Måske hvis vi fyldte den med rødt kød… 😉

Fie prøvede den til at starte med, men da var toiletrullerne så høje, at hun simpelthen ikke kunne fiske godbidderne op, ligemeget hvor ivrigt hun prøvede. Så nu har hun besluttet, at den bare er dum – også selvom vi har reguleret højden på rørene, så hun nu sagtens ville kunne få fat i godbidderne. Stædige lille væsen.

Jara, derimod, hun er helt tosset med den og rydder den lynhurtigt for godbidder! Det er en rigtig god måde at få hende til at brænde noget krudt af, for hun skal koncentrere sig en del om legen. Når hun er helt hyper engang imellem, er det en nem ting at lade hende gå amok med den.

Vi lægger den gerne væk, når den ikke er i brug. På den måde er den stadig spændende, når vi tager den frem. Og vi slipper for at gå og snuble over den 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *