Nem kattesikring af indadgående altandør

Altansikring for katte

Sikke dog et dejligt forårsvejr vi er blevet beriget med! Jeg nyder det i fulde drag og bruger ethvert ledigt øjeblik ude på vores skønne altan på at slikke sol/kigge på stjerner – alt efter hvad tid på døgnet det er. Det er bare lykken at have en altan eller en have, når solen skinner.

Kattesikring af altandør

Men hvad så med kattene? Jeg har jo tidligere fortalt om, hvordan Fie faldt ned fra altanen som killing, og om hvorfor vi derfor aldrig har katte på altanen eller i nærheden af åbne vinduer. Jeg er mildest talt hysterisk med det.

I dag deler jeg et lille tip om den nemmeste kattesikring af altandør i verden. Vel at mærke hvis du har en indadgående altandør.

I vores gamle lejlighed havde vi altandøre, der åbnede udad. Det betød, at vi kunne skubbe dørene i, når vi var på altanen, så kattene ikke kom med derud. Når vi havde dørene stående åbne, mens vi selv var inde i lejligeheden, kunne vi sætte net for. Det var en lidt bøvlet kattesikring, men det virkede i hvert fald.

Da vi flyttede til vores nye lejlighed og fik indadgående altandøre, tog det lige lidt tid at lure, hvad vi så kunne gøre mht. kattesikring. Pludselig var det jo knapt så nemt at holde døren lukket, når man var ude på altanen. Og et net kunne man heller ikke så nemt sætte for døren.

Løsningen viste sig dog at være den nemmeste i verden. Vi gik i Babysam (af alle steder) og købte en helt enkel børnesikring til døre/skabsdøre (Se billede). Den monteres med dobbeltklæbende tape på den indvendige dørkarm – og så holder den døren på klem, så den ikke springer op, mens man er ude på altanen.

Kattesikring af altandør

Når man skal ind igen, presser man bare lidt til, så springer døren forbi sikringen og kan åbnes. Easy peasy. Vi har haft vores kattesikring siddende et års tid nu, og den holder fint.

Det eneste, man skal være opmærksom på er, at at døren godt kan blæse op, hvis det blæser kraftigt. Og så selvfølgelig at éns katte sidde inden for altandøren og miaver fornærmet, når man sidder ude og nyder solen. Her sidder Stoffer fx og kigger ud gennem dørsprækken på mig:

Stoffer i døren

Oh well, hellere fornærmet og i live end nedfalden fra 2. sal!

Har du indekatte? Og hvad gør du i så fald i fht. kattesikring af døre og vinduer?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *