Guldlok og de 3 katte

Stoffer i sengen

Hvis man var i tvivl om, at det er blevet efterår, kan man bare tjekke, hvor Stoffer sover! Hele sommeren ligger vores store, farlige hankat helst på gulvet, helt op ad altandøren inde i stuen og sover. Måske lægger han sig i gangen og kigger ind på soveværelset. Men han ligger altid på det hårde, kølige gulv – lidt ligesom far-bjørnen i “Guldlok og de 3 bjørne”.

Stoffer foran altandøren

Men så snart, det begynder at blive køligt, forvandler han sig til babybjørnen i eventyret, som helst skal ligge så varmt og blødt som muligt. Så hopper den store pelsklump beslutsomt op i min seng, tramper godt og grundigt rundt og lægger sig så i fodenden. Og dér ligger han så hele natten – og snorker!

Stoffer i sengen

Eller rettere: først prøver han tit at lægge sig i Andreas’ seng, hvor han gør sig demonstrativt stor og prøver at fylde hele sengen. Formentlig i håbet om, at Andreas (og Fie) så vil finde et andet sted at sove. Men når den plan fejler, ryger han tilbage i min fodende.

I dagtimerne ligger han også helst i sengen og sover sine talløse middagslure. Sammen med Jara, som han ellers han en konstant ongoing’ territorialkamp med. Vi kan ikke helt lure, om det er i protest, at de finder sig i at sove middagslur sammen, fordi de begge to insisterer på at sove i sengen – eller om det måske er fordi, de synes, det er hyggeligt 😉

Jara og Stoffer - naptime buddies

Anyways: Jeg elsker den lille hyggelige detalje ved efteråret og vinteren, at jeg har et levende sovedyr i fodenden. Helt ærligt så er jeg lidt misundelig på Andreas, som altid, uden undtagelse, har Fie liggende i sin fodende og spinde veltilfreds. Da Stoffer var helt lille killing, sov han altid i min seng – helst oven på mit hoved, hvilket var lidt forstyrrende. Eller oven på min mave, hvilket blev lidt af et vejrtrækningsproblem, da han rundede 5 kg. Men efter at han er blevet større, er det altså lidt mere sjældent, at han gider agere sovedyr.

Til gengæld har jeg så Jara til at stå og presse sin lille, våde snude helt op i ansigtet på mig, mens hun spinder højlydt – kl. 6 om morgenen! Hun vil også rigtig gerne sove oven på min mave, hvis hun kan få lov. Problemet er, at hun altid kommer trissende sidst på natten og lægger al sin vægt lige oven på min blære. Og så er det altså ikke let at sove videre!

Jara i fodenden

Men altså, hvem kan modstå dét fjæs? Jara er i øvrigt altid babybjørnen fra Guldlok-historien. Hun skal helst ligge oven på 50 edderdunsdyner og et par puder. Total lille luksusdyr 🙂

Hvor sover din kat henne?

2 comments

  • Jeg har syet en seng i fleece, som står i fodenden af min mands side af dobbeltsengen. Dér sover Mitzo og Nugga som regel om natten. Hen under de tidlige timer, hvor det bliver koldt, kravler især Nugga ind under min dyne og ligger og spinder. Mitzo vækker mig som regel ved at stå på mit bryst og kræve at blive aet – sådan ca 10 minutter før jeg skal op;)
    Om dagen sover de helst viklet ind i hinanden, hvorsomhelst nogen af familien er. De er søskende og meget sociale.
    Når vi ikke er hjemme sover de på badeværelsesgulvet – der er dejligt varmt.

    • Årh, hvor lyder det hyggeligt <3 Og er det ikke bare mærkeligt, som katte kan det dér med at stå og trampe på én, 10 minutter før vækkeuret ringer - hver morgen??! De har altså et vildt indre ur!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *