5 klamme ting, som katte gør

Fie

5 klamme ting, som katte gør

5 klamme ting katte gør


Der er få ting så elegant som en kat, der sidder majestætisk og rank i en vindueskarm eller ligger og kigger ud over sit territorium fra lejlighedens øverste plads, som Zimba ud over Kongesletten. Det er et imponerende syn at se en kat sætte af og hoppe 5-6 gange sin egen højde og lande helt lydløst og med skræmmende præcision på en plads på størrelse med en 25-øre.

Fie

Katte er smukke, stærke, tjekkede, nuttede, elegante og majestætiske – men samtidig er de altså også sommetider ekstremt klammos, klodsede og tossede! Jeg tror, de fleste katteejere ved, hvad jeg taler om her.

I dag har jeg samlet en Top 5 over klamme ting, som katte gør. Jeg håber, I er klar på seriøs klamhed:

1: Æder sit eget bræk

Der er ikke noget som at høre som fine abyssinier-racekat kaste op for derefter at høre en slubrende lyd, kigge ned og se katten sidde og labbe sit eget bræk i sig.  Yum! Not so much… Men i det mindste rydder hun da op efter sig!

2: Slikker sig bagi i fuld offentlighed

Éns søde, fluffy kat sidder og kigger forelsket på én med de mest bedårende øjne. Man smelter helt indeni og tænker, at det da er det mest indtagende lille væsen – indtil katten drejer sig rundt og begynder at slikke sig selv i… nåh ja… røveren… Very charming! Især når det foregår, mens man har gæster til middag. Der er også “light-versionen”, hvor katten bare lægger sig med “stjernen” lige op i fjæset på én.

Stoffer er charmerende

3: Tisser tåbelige steder

Man skulle tro, at der med 2 kattebakker i huset ville være steder nok at tisse for en lille kat. Men næ nej, gardinerne i stuen og dørmåtten i gangen er da meget bedre steder at tisse! Glæderne ved livet som katteejer er mange! Og man bliver rigtig god til at gøre rent!

4: Slikker tandpastarester og mundskyl af håndvasken

Éns kats sidste rest af ære bliver ligeså stille og roligt skyllet ud i afløbet, når man lige har børstet tænder og spyttet dagens rester af sesam, hvidløg og dårlig ånde ud med tandpastaskummet; man vender sig om et øjeblik, og når man igen kigger på håndvasken, sidder Jara og slikker tandpastaresterne af indersiden af vasken. Oh well, i det mindste er det en forbedring af hendes fiskeånde!

Jara ved håndvasken

5: Skider mens man er i bad

Efter en lang og krævende dag beslutter man sig for et karbad inden sengetid. Lidt lækker wellness og afspænding til de ømme skuldre. Just what the doctor ordered. Man fylder vand i karret, dejligt badeskum og lækre duftolier; man sætter tabletten op, så man kan se HBO-serier imens. Hænger et nyvasket håndklæde klart, som stadig er lunt og luftigt fra tørretumbleren. Man sænker sig ned i det perfekt tempererede vand – og lige præcis på dét tidspunkt vælger ikke bare én, men to katte at sætte sig på hver sin kattebakke og lægge den største, mest ildelugtende lort! Tak, siger jeg bare!

Kan du genkende nogle af de her klamme ting fra din egen kat? Er der noget, der skal tilføjes? Smid en kommentar om det – og lad os deles om klamheden 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *