Jara på steroider

Nej, vi er ikke ved at træne Jara op til at blive den nye Arnold Schwarzenegger – eller til at blive stærk nok til at kunne slås med Viggo! Men hun er kommet i livslang steroidbehandling, da hun har fået konstateret gigt og astma.

Jara i radiatorseng

En gammel dame

Jara er jo efterhånden en gammel dame og tilhører en race, som ofte er forbundet med helbredsproblemer. Hun har i mange år kastet op, hostet og gjort andre underlige ting. Vi har fået hende tjekket regelmæssigt ved dyrlægen, men de har aldrig rigtig kunne finde noget på hende.

Her for nogle uger siden begyndte hun så at humpe voldsomt på det ene ben og trække det op under sig, når hun sad. Det bekymrede os, så vi røg straks afsted til dyrlægen. Hun kom i første omgang hjem med noget smertestillende, og det hjalp lidt, men ikke nok. Så vi måtte derhen igen. Også da vi syntes, hun var begyndt at hoste rigtig meget. Især når Viggo jagtede hende, udløste det ofte store hosteanfald.

Jara og Viggo

Heldigvis har vi fået en rigtig sød og dygtig dyrlæge med speciale i kattesygdomme. Og vi har tegnet “abonnement” på Jara hos dyrlægen, så hun har fri konsultation og en pakke med røngten, blodprøver mm. inkluderet i prisen. Det kan i øvrigt anbefales, når éns kat kommer op i årene, hvor de ofte får brug for flere besøg hos dyrlægen. Det har allerede tjent sig hjem for os.

Så Jara blev røngtenfotograferet, og dyrlægen kunne ganske rigtigt ske nogle skygger på hendes ben, som kunne være gigt, og noget på lungerne, som også indikerede astma. Så hun fik udskrevet prednisolon, som katte heldigvis tåler rigtig godt (modsat os mennesker, som kan få mange bivirkninger af det). Det smarte er, at det virker mod både astma, gigt og også, hvis der er noget inflammation i tarmene.

Samtidig skiftede vi hende også over på allergivenligt foder for at se, om det kunne hjælpe på opkastningerne.

Resultatet

Resultatet har været over al forventning: Jara har ikke kastet op eller hostet i snart 3 uger! Hun humper ikke længere og ømmer kun benet lidt, når hun sidder. Hun springer rundt og klatrer i vores høje kradsetræ og virker generelt rigtig glad og veltilpas.

Det er simpelthen så dejligt, når behandlingen virker så godt. Dyrlægen var også helt glædesstrålende, da vi var til tjek i dag. “Nej, hvor har jeg glædet mig til at se dig igen!” sagde hun glad, da hun så Jara. Desværre så det ikke ud til, at glæden var helt så gensidig fra Jaras side 😉 Men dejligt og rørende at have en dyrlæge, som går så aktivt op i sine patienters ve og vel!

Jara i transportkasse

Jara er jo 13 år nu, og vi ved ikke, hvor mange år, hun holder. Men det er vigtigt for os, at hun har den allerbedste livskvalitet resten af sit liv, uanset om det er lang eller kort tid. Og lige nu virker hun i hvert fald som en kat, der nyder livet!

Jara på stol

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *