Da Fie kom ud af skabet (worst cat owners ever!!)

Fie i tønde

Fie i tønde


I går kom vi hjem fra familiejulefrokost i Nordsjælland – og fandt Fie lukket inde i Andreas’ klædeskab! Det stakkels lille kræ havde været lukket inde i godt 7 timer. Pyh, en grim overraskelse. Vi havde helt ondt i maven over, at det kunne ske.

Jeg render ellers altid rundt og tjekker alle 3 kattes placering, inden jeg forlader lejligheden, netop for at undgå den slags uheld. Men lige den dag, hvor eftersynet glipper pga. tidspres, er selvfølgelig lige den dag, hvor en kat ser sit snit til at hoppe ind i et åbent klædeskab, mens man står med ryggen til og tager tøj på.

Udover at hun var temmelig rystet, meget sulten og meget tørstig, var Fie heldigvis ok. Hun havde skidt i skabet på stort set alle hylder, og det meste af Andreas’ garderobe måtte en tur i vaskemaskinen. Det tog lidt tid at få hende på højkant igen. Hun gemte sig og var nervøs. Men vi fik stille og roligt lov til at nærme os hende igen.

Andreas fodrede hende med det meste af en pakke godbidder, som hun kørte ned i speedtempo. Så fik hun – undtagelsesvist – lov til at drikke vand af vandhanen i badeværelset. Vi har ellers brugt snart et år på at vænne hende og Jara til at drikke af drikkefontænen i køkkenet – men det virkede som en god dag at gøre en undtagelse. Hun nappede sig en ordentlig gang kattemad fra foderbrættet, drak lidt ekstra vand fra drikkefontænen og tog sig så en god, lang lur på sofaen oven på strabadserne.

Med mad og drikke fyldt på systemet igen, begyndte hun heldigvis hurtigt at ligne sig selv – lave sine små karakteristiske glade hop, når man bukker sig ned for at kæle hende, og gnide hovedet mod éns hånd. Hun var ekstra kælen og kontaktsøgende resten af aftenen og virkede meget veltilpas og tilfreds med livet uden for skabet.

Om hun har lært noget af den ulykkelige episode, vil tiden vise. Forhåbentlig kan hun videregive et budskab til de 2 andre katte om, at skabene er no-go! Og vi mennesker må blive endnu mere nazi med at få tjekket, at skabene er katte-fri, inden vi forlader lejligheden.

Fie

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *