Katte og papkasser

Katte og papkasser

Katte og papkasser

Hvad er det lige med katte og papkasser? Det er da utroligt, at lige meget hvor meget kattelegetøj, man investerer i, så er der aldrig noget, der kan overgå en papkasse i kattes verden!

Katte og papkasser

For et par uger siden fik vi leveret nogle ting, vi havde bestilt over internettet – sjovt nok fra Zooplus.dk, hvor vi havde bestilt kattegrus og kattemad. Varerne blev leveret i 2 store papkasser, som selvfølgelig blev modtaget med allerstørste begejstring fra husets 3 firbenede beboere. De er stadig så vilde med dem, at jeg ikke nænner at smide papkasserne ud. Stoffer bor nærmest i den mindste af papkasserne.

Katte og papkasser

Katte og papkasser

Bemærk Jara på de 2 billeder. Jeg er vild med, hvordan hun sidder og kigger små-bebrejdende op på mig i begge situationer, hvor først Stoffer og så Fie har snuppet papkassen for snuden af hende. Hun var åbenbart ikke hurtig nok.

Men hvad er det med katte og papkasser? Hvorfor er katte så vilde med papkasser?

Det er der (mindst) 2 gode grunde til:

Katte og papkasser 1: Gemmested

En papkasse er et godt gemmested. En hule, hvor katten kan trække sig tilbage, gemme sig for omverdenen og måske ligge på lur efter et bytte. Det passer godt til dens rovdyrnatur. Undersøgelser har vist, at adgang til papkasser (eller andre gode huler) kan nedsætte stress hos katte og gøre dem mere tilbøjelige til at interagere med mennesker. Når de kan søge tilflugt og finde ro og privatliv i deres hule, kan de bedre tackle omverdenen. Man skulle tro, at de fine huler og senge, man kan købe til katte ville være velegnede til formålet – men som vi alle ved, er det jo altid de ting, der ikke er beregnet på katte, som er mest populære! Så den fine kattehule fra dyrehandlen står og samler støv i hjørnet, mens katten sidder og spinder i papkassen, den kom i. Typisk!

Katte og papkasser

Katte og papkasser 2: Varme!

Katte elsker varme. En kats kropstemperatur er lige en grad eller to højere end menneskers. Vores normaltemperatur er 37 grader. En kats normaltemperatur er 38-39. Idéel stuetemperatur for os mennesker er 18-21 grader. Hvis en kat kunne vælge, ville den sætte termostaten på 30 grader. Det er derfor, de elsker at ligge i en solstråle, oven på en radiator eller et andet varmt sted. Når en kat kryber ind i en papkasse, holder papkassen på kattens temperatur og forbliver dejlig varm. Jo mindre papkasse, jo bedre.

Katte og papkasser

Katte og papkasser 3: Leg

Der er helt sikkert også et element af leg i sagaen om katte og papkasser. Især når man har mere end én kat i husstanden, kan de jage hinanden ind og ud af papkassen – gemme sig, slås, skubbe papkassen rundt og meget andet. Det er en super måde at aktivere sine indkatte på.

Jara og Stoffer tager kun tilløb til en slåskamp om papkassen i videoen her:

Der er sikkert flere gode forklaringer på kærlighedsforholdet mellem katte og papkasser! Har du flere gode bud?

Nu får vi se, hvor længe de 2 papkasser fra Zooplus får lov til at blive i vores stue. På et tidspunkt må jeg nok smide dem ud – men så varer det jo sikkert heldigvis ikke længe, før vi igen får leveret noget i papkasser, som kattene kan lege med 😉

Elsker din kat også papkasser?

3 comments

  • Når vi engang imellem har papkasser stående vil vores Oscar også gerne i dem, men han får som regel skarp konkurrence af Casper som også synes de er vældig spændende ?

    • Louise Kofoed

      Haha, nå ja selvfølgelig! Børn og katte minder overraskende meget om hinanden 😉 Forleden underholdt jeg også en venindes barn med diverse kattelegetøj og papkasser – hun var glimrende underholdt!

  • Pingback: 5 ting der stresser din kat - Kofoeds kattecirkus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *